Spil pool i Golfskoven

Er der en hustler gemt i dig?

De mest kendte pool spil er 8-ball, 9-ball og 14-1 (Straight pool).

Der er lige så mange regler i pool som der er pool spillere. Få derfor styr på et sæt overordnede spilleregler inden I kaster jer ud i kampen, så I undgår de værste vennekriser inden spillet overhovedet kommer i gang.

Det mest populære spil for øjeblikket er 8-ball, og hvor svært kan det lige være at sænke sine 7 nummer-baller og den sorte 8’er inden modstanderen?

Find selv ud af det i Golfskoven…

Pool i Golfskoven

Grundregler for 8-ball

1.
Spillet går ud på at man med hvid stød-ball sænke sin ball-gruppe i vilkårlig rækkefølge og slutte med at sænke Sort 8’er i et hul man udpeger inden man støder til den.

2.
Man enes om spillerækkefølge ved at hver spiller med hånden triller en ball tættest på modsatte kort-bande (kort-bande er enderne på bordet)

3.
Baller lægges op på bordet med top-ballen på plet i den ene ende af bordet. Sort 8’er ball skal altid ligge midterst i pyramiderækken med 3 baller. Resten af nummer-ballerne er vilkårligt placeret i trekanten.

4.
Hvid stød-ball lægges et vilkårligt sted i udlægsfeltet (feltet bag den sorte plet i modsatte ende af pyramiden med nummer-baller).

5.
Efter breaket er der altid frit valg mellem ”stribet eller ensfarvet” baller, uanset hvad spilleren der har breaket har sænket af nummer-baller. Spilleren skal sænke mindst 1 ball eller ramme mindst 4 andre nummer-baller i bande for at breaket er lovligt. Hvis ikke det sker, kan modstanderen enten acceptere ballerne som de ligger eller bestemme hvem der skal breake på ny.

6.
Springer en nummer-ball ud over bordet i et break, lægges nummer-ballen i hul og er ude af spillet.

7.
Går 8’eren i hul ved break-stødet, kan modspilleren forlange ”om-break” eller vælge at lægge 8’eren på sorte plet hvor top-ballen lå. Ligger der en nummer-ball på pletten, lægges 8’eren umiddelbart bag denne.

8.
Går stød-ballen i hul under breaket, kan modspilleren forlange ”om-break” eller starte sin tur med at lægge stød-ballen et vilkårligt sted i udlægsfeltet. Der skal så stødes til nummer-baller uden for udlægsfeltet.

9.
Hvis 8’eren stødes i hul før spilleren har sænket alle sine nummer-baller, har spilleren tabt spillet.

10.
Hvis en spiller sænker en eller flere af modspillerens nummer-baller forbliver de i hullet. Sænker spilleren ikke i samme stød en af sine egne nummer-baller, mister spilleren sin tur.

11.
Sænker en spiller stød-ballen, mister spilleren sin tur og modspilleren må placere stød-ballen et vilkårligt sted på bordet.

12.
Al berøring af stød-ball med spillerens kø tælles for stød. Der er således ikke ”krav” om at ballen skal trille f.eks. en halv omgang for at det tæller som et stød.

13.
Når en spiller har sænket alle sine nummer-baller, skal spilleren udpege et hul til 8’eren. Går den i et andet hul eller sænkes stød-ballen i samme stød, er det tabt spil.

Tips og tricks

Det er en uskreven regel, at man ikke forstyrrer en modspiller under vedkommendes stød. Men ros gerne modspilleren overdrevet meget. Et dårligt stød er “perfekt”, et godt stød er “verdensklasse”.

Knips professionelt med fingrene når modspilleren har udført et stød, giv high-fives og krammere. Hold igen med den verbale ironi, men vær charmerende og imponeret. Så taber modstanderen koncentrationen og du har overtaget.

Vil I spille turnering er ”alle mod alle” turnering, hvor spilleren med flest sejre er den samlede vinder, et godt udgangspunkt. Det giver lige meget spilletid for alle deltagere.

Det man altid diskuterer...

Fejl, der giver ”mistet tur” og giver modspiller ret til at placere stød-ball vilkårligt på bordet:

  • Stød-ball i hul eller ud over bordet.
  • Nummer-ball ud over bordet.
  • Ingen af egne nummer-baller ramt af stød-ball.
  • En ball fra modstanderens gruppe ramt først med stød-ballen.
  • Touché: berøring af baller.
  • Dobbelt stød (ramme stød-ball 2 gange i samme stød).

Fejl der giver tabt spil:

  • Sænker 8’eren uden at den er den lovlige objekt-ball (den ball der står for tur).
  • Sænker 8’eren sammen med sin sidste nummer-ball.
  • Støder 8’eren ud over bordet.
  • Sænker 8’eren i et andet hul end det spilleren har udpeget.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.