Petanque

Kom i stødet med petanque i Golfskoven

"Bonne chance..."

Petanque er det klassiske franske spil, hvor alle kan være med, men også hvor den sikre hånd og det kølige overblik har ret gode odds.

Det handler om at have det sjovt sammen. Vores store grusbaner ligger klar til dig, og hvis du har brug for hints til at komme i gang, står vore guider klar til at hjælpe dig med gode råd.

I Golfskoven er en times booking det samme som 55 minutter, så der bliver tid til holdskifte mellem hver spilleperiode.

Tips og tricks til et spil petanque

Kast kuglen med dine knoer vendt mod himlen. Lad hånden hænge professionelt og længe i luften indtil din kugle ligger stille. På den måde får dine modstandere en fornemmelse af din dybe koncentration og overlegne akkuratesse.

Forsøg at skyde modstanderens kugler væk med din egen, hvis modstanderen ligger lidt for godt. Modstanderens ærgrelse over den tabte kugle, giver dig et lille pust i den rigtige retning mod sejr.

Vær aldrig nærig med at rose dine modstandere uanset hvordan de spiller. Hold igen med den åbenlyse ironi, men ros dine modstandere for både gode og mindre gode kast. Du psyker dem på grusomste vis og giver dig selv en fordel i spillet, hvis du på gentleman-manér bryder deres koncentration.

Klar, parat, Petanque

1.
Der spilles i to hold: Single 1 mod 1 eller Double 2 mod 2 hvor hver spiller har tre kugler hver. Triple er 3 mod 3 med 2 kugler hver.

2.
Petanque går ud på at kaste kugler så tæt på grisen som muligt.

3.
Placèr den store ring i gruset, og herfra foregår alle kast med begge fødder indenfor ringen.

4.
Første spiller kaster grisen. Derefter kaster samme spiller sin første kugle så tæt på grisen som muligt. Nu kaster modstanderen en kugle og prøver at få sin kugle tættere på grisen, eller skyde modstanderens kugle længere væk.

5.
Det hold som ligger længst fra grisen, fortsætter med at kaste til de får en kugle nærmest. Herefter kommer det andet hold til.

6.
Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler.

7.
Når alle kugler er kastet, tælles der point. Kun ét hold får point i hver runde. Det hold der ligger tættest på grisen får 1 point for alle kugler der ligger tættest på grisen.

8.
Vinderen er det hold der først samler 13 points, og har så retten til at kaste “grisen” til et nyt spil.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.